Stärk din psykiska hälsa med en selfie lampa

Last modified date

Ditt självförtroende är mycket viktigt för din psykiska hälsa. Studier visar att självförtroende tenderar att få människor att fatta kloka beslut som är bra för hälsan, som till exempel att ta hand om sig själv, vara fysiskt aktiv och äta hälsosammare mat. Högt självförtroende har också fördelen att ge dig en mer positiv syn på saker och ting, något som i sin tur ökar ditt psykiska välbefinnande. Nackdelen med ett lågt självförtroende är att det påverkar hur du behandlar dig själv och att du slutar ta hand om din hälsa.

Under hela ditt liv finns det många saker som påverkar ditt självförtroende:

  • Erfarenheter
  • Handlingar
  • Känslor
  • Tankar

Öka ditt självförtroende genom sociala medier

När du har självförtroende vet du att du har färdigheterna som krävs för att möta utmaningar och hantera svårigheter. Den goda nyheten är att du kan kontrollera många av de faktorer som påverkar ditt självförtroende. Ett bra exempel är sociala medier eftersom du kan kontrollera vilka du interagerar med och vad du publicerar. Sociala medier är ett enkelt och snabbt sätt att öka ditt självförtroende genom att dela händelser om ditt liv genom bilder, videoklipp och statusar. Här får du möjlighet att dela med dig av din expertis och prata om ämnen som du känner dig bekväm med.

Forskning om beteenden på sociala medier visar att du kan förbättra självförtroendet genom att publicera ”selfies”, det vill säga foton tagna med en mobil eller digitalkamera. Selfies uppmuntrar till positiv feedback från följare som förbättrar din självbild och ökar självkänslan. Det hjälper dig även att få kontakt med likasinnade människor som har intresse för mode, stil och fotografi.

Kom igång med en selfie lampa

För att komma igång med att ta bra bilder behöver du rätt utrustning. Vad du behöver är en selfie lampa som låter dig ta bilder för sociala medier med perfekt ljus varje gång. Du har ett brett sortiment av selfie lampor och ring lights hos eStore i flera olika storlekar, oavsett om du är nybörjare eller redan har många följare. En selfie lampa har fördelen att ge mjukt, direkt ljus

som gör dina bilder mer professionella och ökar din synlighet. Du kommer inte längre behöva redigera ljusstyrkan eller skärpan i dina bilder, något som ofta är ett problem när du endast använder omgivande belysning eller kamerablixten. Du kan välja mellan modeller med stativ eller enklare modeller som du sätter fast på mobilen. Det är en prisvärd investering med tanke på att de billigaste modellerna endast kostar 59 kronor hos eStore.

kalle