Psykisk ohälsa kopplat till dålig tandhälsa

Många med trasiga och fula tänder upplever att det i vårt samhälle kan vara förenat med en viss skam. Det bästa du kan göra är att våga söka hjälp för att kunna må bättre.

Viktigt med en bra tandläkare

Om du tycker att det är jobbigt att ta första steget mot ett finare leende borde du be om en konsultation hos Södertandläkarna och berätta om vad du är mest missnöjd med. Södertandläkarna är otroligt professionella och kommer lyssna på vad som är viktigast för dig. Därefter föreslår de olika behandlingar som kan passa för dina behov. De erbjuder både tandimplantat och kirurgi om du är i behov av en ordentlig förvandling, men de utför även estetisk tandvård som är mindre omfattande.

Leendet spelar roll

Den som mår dåligt och redan har svårt att förmedla positiva känslor har ett extra hinder om man dessutom inte är nöjd med sina tänder. Det finns människor som vittnar om att dåliga tänder kan få en att må så pass dåligt att man går in i en depression. Att kunna le obehindrat är dessutom viktigt för att man ska må bra. Om du lider av psykisk ohälsa och mår dåligt över dina tänder kommer du bli förvånad av hur mycket det kan göra för ditt mående att bara få ordning på dina tänder.

kalle