Må psykiskt bättre med rätt inredning

Last modified date

Din psykiska ohälsa återspeglas ofta av ditt hem och hur det ser ut där. Din omgivning spelar nämligen en stor roll i ditt humör och psykiska välbefinnande. Ja, i själva verket kan det ha en djup inverkan på din psykiska hälsa beroende på hur inredningen ser ut.

Börja med badrummet

Studier visar att människor i genomsnitt spenderar 90 procent av sin tid inomhus, varav 70 procent är i ditt egna hemmet. Eftersom människor tillbringar majoriteten av sin tid i hemmet är det värt att investera i inredning och renovering, inte minst köket och badrummet.

Varför inte börja med badrummet? Ett elegant och avkopplande badrum ger din dag en bra början när du vaknar upp och borstar tänderna. Börja med att köpa tvättställsskåp och kommod för badrummet hos e-handelsbutiken Rörfokus som säljer badkar, badrumsmöbler, blandare, golvvärme, rördelar och mycket annat. Rörfokus stora sortiment av tvättställskommoder erbjuds till marknadens bästa priser och av hög kvalitet som matchar alla typer av badrumsstilar. Just nu har ”Tvättställsskåp Kame Duet Högblank Vit 50 cm” en fantastisk rabatt på 500 kronor, från ursprungspriset på 2700 till 2199 kronor. Den finns ännu i webblager så slå till innan den tar slut!

Om du själv är en person som lider av psykisk ohälsa eller ångest kommer tipsen som presenteras här att hjälpa dig:

  • Begränsa mängden dekoration och mönster.
  • Dekorera med blommor och växter.
  • Håll bokhyllorna halvfulla.
  • Håll fönstren öppna.
  • Måla väggarna blå.

Läs vidare för att kika närmare på dessa enkla inredningstips!

Topp 5 inredningstips

1. Begränsa mängden dekoration och mönster – En överdriven mängd dekoration och mönster i hemmet leder till stress. Begränsa antalet färger, mönster och prylar för att bli mer avslappnad. Skapa en harmonisk miljö genom att se till att allting matchar i ditt hem. Det här gynnar på sikt din psykiska hälsa när du ackumulerar alla timmar du vistas i samma omgivning.

2. Dekorera med blommor och växter – Blommor och växter är vetenskapligt bevisat att vara effektivt för att minska stress och ångest. Fördelen är att du kan dekorera varje rum med färska blommor och enkelt flytta runt dem.

3. Håll bokhyllorna halvfulla – Allt för fulla bokhyllor skapar en rörig miljö som leder till en ökad stressnivå, det sista du vill känna om du lider av psykisk ohälsa. Låt det vara lite mellanrum och luft i bokhyllorna.

4. Håll fönstren öppna – Naturligt ljus kan göra underverk för sinnet och minska stressen. Låt mycket ljus släppas in i hemmet och täck inte dina fönster för mycket.

5. Måla väggarna blå – Det är vetenskapligt bevisat att blå färg minskar blodtrycket och får dig att bli mer avslappnad, något som gör blått idealiskt att måla i sovrummet.

kalle