Att starta eget som psykolog

Last modified date

Om du är utbildad psykolog eller terapeut och vill hjälpa andra människor som lider av psykisk ohälsa kan det vara en bra idé att starta eget företag. Ett företagslån kan vara en bra hjälp när du är i startgroparna för ditt företag. Du bör ha ett eget kapital också men att komplettera det med ett företagslån är perfekt. Om du vill ha det bästa företagslånet ska du kolla in https://www.fakturino.se/foretagslan/basta-foretagslanet/ och se om det är något för dig. Det är viktigt att du har en plan för hur du tänker använda pengarna. Med du bör också ha en plan för hur du ska betala tillbaka lånet. För att du ska få låna pengar kollar långivaren på din förmåga att betala tillbaka hela lånet. Det ligger till grund för om du får ett lån beviljat eller inte. Vilken kreditvärdighet företaget har är också viktigt.

Fundera över varför du startar eget företag

Att vara egenföretagare handlar till stor del om att ha en gångbar affärsidé. Som psykolog handlar det mångt och mycket om att komma på vad som gör dig och ditt företag speciellt i förhållande till konkurrenterna. Fråga dig själv vad du är extra bra på och fokusera på det. När du ska starta eget företag är det en god idé att redan från början ha gjort klart för dig själv varför du startar eget företag. Det kan vara bra att ha det nedskrivet så när du tvivlar kan du alltid komma tillbaka till varför du slog dig in på den banan.

Prioritera det du värdesätter mest

Att starta eget företag kräver mycket tid och energi. Du kommer förmodligen behöva prioritera om i ditt liv och vissa saker som är självklara som anställd är helt annorlunda när du driver eget företag. I början kan det vara bra att göra en struktur och planering för livet utanför jobbet. Du kanske vill prioritera träning och tid med familjen eller vännerna. Ställ dig frågan vad du är villig att prioritera bort och vad du inte tänker tumma på. Att få jobba med att hjälpa andra med psykisk ohälsa och att vara din egen chef och bestämma över ditt arbete kan vara det bästa av två världar.

kalle