Arbeta med rådgivning på distans

Last modified date

Har du kunskaper inom psykologi som du vill dela med dig av? Kanske har du en utbildning som livscoach eller inom mental hälsa där du kan coacha människor som behöver stöd? I så fall skulle du kunna starta din egen firma och arbeta på distans eller hemifrån. Du kan till exempel köra hela utbildningen via Zoom eller något annat videoprogram. Den moderna videotekniken gör att vi idag inte behöver vara på samma plats för att det ska funka. Då kan du även ta kunder från hela Sverige utan problem. De kan boka in sig via ett tidsschema som du lägger upp på din hemsida.

Hyr en tillfällig kontorsplats

Om några av dina kunder vill träffas personligen finns det också väldigt smidiga lösningar för detta. Du kan till exempel hyra plats på ett kontorshotell på Södermalm och ta emot dina patienter där. Då betalar du bara för den tid du använder kontorsplatsen och har alltså ingen fast månadskostnad. Det kan vara skönt i början när du fortfarande är i startgroparna med din firma. Du kan både hyra ett rum som ligger i ett kontorslandskap och ett personligt kontor. Eftersom dina möten förmodligen handlar om ganska personliga saker kan det vara skönt med ett privat kontorsrum. Det finns i alla fall båda möjligheterna.

Våga testa

Det viktiga när du ska starta din egen firma inom coachning är att faktiskt våga. Det kan kännas väldigt läskigt i början men ofta har du inget att förlora. Om du bara får in ett par patienter brukar det rulla på efterhand. Idag finns det många sätt du kan göra reklam för ditt företag och visa människor att du finns. Du kan börja med att berätta för alla dina nära och kära. De kan sprida ordet vidare till alla som de känner. Du kan även göra reklam på sociala medier och starta upp en hemsida.

kalle