Dela detta inlägg:

Ett samtal som fick en del pusselbitar att falla på plats!

Jag var igår på samtal på min psykiatriska mottagning för att summera min tidigare depression och självmordsförsök men också pågående nedtrappning av antidepressiva och aktuella mående.

Det var ett tag sen som jag var på samtal och pratade om allt detta och det var skönt att göra det. Att få en möjlighet att prata ut om det som skett ännu en gång men också om mitt mående just nu, med någon som är utbildad inom just det psykiatriska.

Jag kom till insikt under samtalet att jag ändå möjligen är i behov av, att med jämna mellanrum samtala med psykolog och gräva djupare i det som jag fått erfara genom min barndom, under depressionen, tankarna kring självmordsförsöket och min aktuella status. det fanns fortfarande en del ofärdiga bitar. Det finns en blandning av irritation och viss förståelse kring vissa av mina tankar och val under min sjukdom.

Framförallt så fick jag tydliga bevis på att det är en bit kvar att gå när olika skattningsskalor fylldes i. Så ny tid är bokad för vidare samtal och för att diskutera vidare hur vidare jag vill göra med att gräva djupare i delar av mitt förflutna. Så även om jag inte är på samma plats som 2016 då jag blev sjuk, utan idag har livsglädje och förmåga att hantera motgångar och dalar bättre, så har jag fått bevis på att jag ändå fortfarande har lite bitar kvar att arbeta på.

Skillnaden nu är att jag går in med en positiv inställning kring allt och att det ändå ska bli skönt att råda bukt på de mer djupa känslorna. Även om det garanterat kommer bli en emotionell resa.

Kommentera

Stäng meny