Dela detta inlägg:

Killen från förr höll ju på att gå sönder.

Han valde att trycka undan och prioritera andra, vad hans ansåg viktigare saker. Han var dum och oansvarlig.

 Förr var han, vad han då skulle vilja kalla det levande. Han kände både glädje och lycka. Han hade i hans eget tycke ett liv som många garanterade önskade dom hade. Det fanns inte speciellt mycket som, enligt honom tyngde ner hans tillvaro.

Tre år senare och han har fått en annan bild av det hela och en större insikt i hans tidigare liv. Livet var absolut inte så som han upplevt det. Det var varken glädjande eller speciellt lyckligt. Han höll på att gå sönder inuti. Han märkte det bara inte just då, utan valde istället att trycka undan allt. Lägga det i ryggsäcken och prioritera "viktigare" och betydligt mer intressanta saker.

Ett dumt och oansvarigt val. Hade han tänkt till lite där och då så hade han förstått att saker skulle komma tillbaka, knäppt honom på fingrarna och att han varit tvungen att tag i problemen och behövt prioriterat sin psykiska hälsa i första hand.

För det är svårt, om inte omöjligt att vara lycklig och glad utan ett balanserat välmående, något som han fått erfara. Han har fått lära en läxa, fått ta konsekvenserna genom att jobba hårt för att komma tillbaka och finna sin rätta plats i denna värld.

Idag lyser det dock i hans ögon. Killen mitt emot ser idag både lycklig och glad ut. På ett sätt som han aldrig tidigare sett sig själv. Det är något han insett nu i efterhand. Han har också lärt sig prioritera på ett annat sätt. Att man bör ta itu med saker som dyker upp på vägen direkt, framför att bara låta det ligga och gro. Han kräver mer från sig själv och att han ger utrymme för återhämtning och reflektion. Allt för att glöden aldrig ska släckas igen.

Varför skriver jag detta? Jo, för att jag inte vill att du ska göra samma misstag som mig. Ta hand om dig själv och tryck inte undan saker. Agera direkt och prioritera dina hälsa.

Kommentera

Stäng meny