Dela detta inlägg:

Vilja men bristande självförtroende? - Här är botemedlet!

Vill du men inte riktigt vågar?

Ja, då är det svårt. Dessa två är nämligen inte de optimala känslorna att ha samtidigt. Det tror jag du är villig att hålla med om. Det finns dock en metod som gör att du både kommer vilja och våga framöver. Allt handlar nämligen om att bygga upp en bättre självförtroende. Så låt oss nu köra igång tillsammans!

Såhär går du till väga för att våga och för att nå dina drömmar.

SJÄLVACCEPTANS.
Erkänn dina brister för dig själv och acceptera  att du har ett bristande självförtroende som stoppar dig till att våga nå och leva dina drömmar. För att kunna gå vidare är detta något som måste kunna göras först.

PRIORITERA.
Skriv en lista på allt du drömmer om och vill uppnå. Var ärlig, konkret och tydlig så att det blir enkelt för dig att arbeta med ditt självförtroende och ditt mod. Ställ dig själv frågan: Vad är det värsta som kan hända?

VÅGA FÖRSÖKA.
Gör dig beredd, den första känslan som kommer infinna sig är rädsla men skräms inte utav den. Fortsätt framåt och fäst blicken mot målet och det du vill uppnå. Kasta dig sedan ut. Låt ingenting hindra dig. Gör dig beredd på att dina egna ursäkter för dem kommer att uppkomma.
Men vad du än gör. Lyssna inte på dem!!

TRÄNA. TRÄNA. TRÄNA.
Som allt annat krävs ansträngning, tålamod och träning. Att bygga upp mod sker inte på en natt, utan det gäller att hela tiden lägga manken till.

KOM IHÅG! För att ibland lyckas måste man ibland misslyckas och för att nå drömmar måste man utsätta sig för något man aldrig tidigare gjort. Det är läskigt, men det kommer vara värt det. Dessutom klarar vi av mycket mer än vad vi själva är medvetna om.

C. Robin Larsson

Kommentera

Stäng meny