Dela detta inlägg:

Njut av nyåret. Sitt inte med barn på akuten i onödan.

"Akuten såhär dags är fulla av barn. Behöver ditt barn verkligen åka in eller kan ni njuta av nyåret hemma istället?"

Jag vet att det kan vara svårt som förälder att låta bli. Oron för sitt barn när febern inte vill ge med sig eller öronen värker kan vara jobbigt. Inte bara för barnet. Dem är trots allt ens dyrbara skatt som man bara vill ska må bra.

Men ibland, i all hast, tänker man inte helt klart och man gör onödiga val. Ett av dem är att åka in med barn till akuten.

Som gammal barnundersköterska på barnakuten har jag dagligen fått varit med om säkert minst tio oroliga föräldrar som kommit in med sitt barn för feber eller öronvärk.

Jag säger verkligen inte att ni som åker in är dåliga föräldrar. Utan se detta som en upplysning och en rekommendation att ha i åtanke. Framförallt denna kväll och natt.

Stanna hemma. Läkarna idag gör nämligen ingenting med varken feber eller öronvärk. Bortsett från om det gäller småbarn.

Ungar över ett år får ofta åka hem igen utan behandling. Det skrivs inte ut antibiotika längre för öroninfektion och vid febern är rekommendationen man får av personal Alvedon och Ipren.

Ni sparar både tid, bensinpengar och avkoppling på att stanna hemma. Dessutom riskerar ni inte att utsätta ert barn för annan smitta i samband med väntetiden i väntrummet.

Så när det rör feber, enstaka kräkningar eller öronvärk rådet kontinuerlig behandling av alvedon, Ipren, vätskeersättning och små mängder matintag mer tätare än vanligt.

Njut istället av nyåret tillsammans. Hemma. Så gott det går trots sjukdom.

MEN! Rör det sig om spädbarn så råder rekommendationen att åka. Lika så om det rör sig om feber som hållit i sig i fler en två dagar och som vägrar gå ner trots läkemedel.

Kom också ihåg att det dessutom är vanligt att barn har högre feber än oss vuxna. Ett barn klarar i regel 39-40 grader. Men var självklart ändå observant! Annars lyder: ALVEDON & IPREN!

Kommentera

Stäng meny