Dela detta inlägg:

MOVEMBER, FÖR MÄNS HÄLSA!

Machokulturen och det psykiska stigmat har gått för långt. På grund av detta dör män i förtid.

Män tar inte sin mentala hälsa på allvar för ”Män pratar inte om sånt”. De lider istället i tystad. Resultatet av detta blir att män nu toppar statistiken för antal självmord som varje år begås. 

Många av männen drar sig från att söka sjukvård när något inte stor rätt till med kroppen och hälsan. Om det så gäller det mentala eller om det skulle vara så pass allvarligt som cancer. Kanske har det med rädsla att göra, kanske har det med stolthet att göra, men oavsett vad, tar männen inte hälsan på allvar.

Prostata- och testikelcancer är den vanligaste cancerformen bland män och som man, bör man på samma sätt som kvinnor kontrollera sin pung regelbundet eller söka vård om något avvikande skulle uppkomma. 

Nu är det dags att vi alla hjälps åt så att vi göra en ändring på detta och få männen runt oss att ändra sin syn på de själva och deras kroppar.

Vi måste få männen att prata och ta den psykiska ohälsan på allvar samtidigt som vi måste betona vikten i att söka vård om något avviker från de normala. Mäns hälsa är ett allvarligt tillstånd. 

Jag stödjer ”Movember” kampanjen och står bakom den. Gör du? 

Kommentera

Stäng meny