Dela detta inlägg:

LIDER DU AV MÅNDAGSÅNGEST?

Just denna veckan känner jag Måndagsångest för jag är medveten om att jag ska arbeta flera dagar i sträck. Dessutom gick helgen extremt fort och nu denna helgen är det min tur att befinna mig på arbetet. 

Vilket gör allt tyngre än vanligt att vakna upp denna Måndag, för jag är så otroligt beroende av mina lediga dagar.

Men det är inte anledningen till att jag alltid känner ångest över Måndag. Utan natten till Måndag känns alltid så kort jämfört med resterande dagar. Jag vaknar många gånger upp med en känsla av att jag festat hårt under natten. 

Jag känner mig bakfull. Huvudvärk, trötthet, dåsighet och ibland även dåligt humör. 

Detta i kombination med arbetsveckan är anledningen till veckans ångest och när den nu uppkommit så försöker jag behandla ångesten med så knep som oftast brukar fungera rätt bra. 

Jag tänker att jag delar med mig av dem, kanske funkar dessa även på er måndagsångest. 

  • Vara positiv: Jag går upp tidigare. Tänder lite ljus. Tar en kopp kaffe och sätter på lite musik. Det brukar vara lugn och avslappnande musik. Detta får mig att vakna till och starta dagen i lugnt tempo. På väg till arbetet försöker jag tänka på allt trevligt som kommer hända i veckan och att Måndagen måste passera för att dessa händelser ska uppkomma. 

  • Ha kul på jobbet: Jag försöker att hela tiden ha kul på jobbet och vara glad. För att dela med mig av min glädje får mig att känna mig ännu mer positiv och minska ångesten.

  • Måndagsmål: Sätter upp plan att göra efter jobbet. Det hjälper mig mycket med att ta mig igenom dagen. Det kan vara sådan simpel sak som att se film och dricka en kopp te. 

Det är inte alltid detta fungerar för mig. Eftersom jag också har problem med daglig ångest. Vilket varit en av anledningarna till min psykiska ohälsa och depression. 

Men de fungerar ändå nu majoriteten av gångerna att ta till dessa punkter för att lyckas minimera känslorna eller få bort dem helt. 

Jag kan rekommendera er att testa dessa om ni som jag lider av ångest inför Måndagen. 

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Bra tips. Tända ljus och lugn musik tycker jag funkar både för att komma ner i varv kvällstid och bli lite mer avslappnad men det funkar också på morgonen för att få en bra och lugn start på morgonen.

    1. Ellerhur! För mig funkar det riktigt bra!

Kommentera

Stäng meny