Dela detta inlägg:

2018.10.01| Förekomsten av fördomar är fortfarande ett problem. Det är svårt att acceptera varandra och inse att vi alla är passagerare i samma båt. En resa som definitivt skulle underlättas och bli mycket trevligare ifall om alla började agera mer vuxet. Där "vi och dem", blev ett "oss" istället. Där ett splittrat land blir förenat.

Mål! Försök att klura ut om du har någon fördom eller fördomar. Välj ut en av dessa.
Sätt dig ner och skriv ner anledningar till uppkomst. Finns det någon rättvis logik bakom? Kan du på något sätt förändra din syn för att radera din fördom? 

Människan har fortfarande inte insikt till att alla är av samma art. Att vi alla på något sätt är förenade och förankrade i varandra under samma rättigheter trots, olikheter, egenskaper och identiteter.

P.s. Om man anser sig själv som fördomsfri så har man oftast massvis med fördomar. Ingen är nämligen fördomsfri. 

Kommentera

Stäng meny