Dela detta inlägg:

FÖRÄNDRA DIG SJÄLV FÖR ATT FÖRÄNDRA ANDRA.

Du kan aldrig förändra någon annan. Du kan bara förändra dig själv.

Att förändra sig själv.

Meningarna ovan har man hört ett par gånger och det finns en sanning i den.

Det är många gånger man tycker att man vrider sig in och ut. Allt för att förändra sitt sätt att se saker, göra saker och eventuella dåliga vanor. Beroende på vem det är som man gör det för och vad denne anser är nödvändigt.

Men att försöka förändra delar av sig själv är inte alltid lätt. Känslan av misslyckade dyker upp och får allt att kännas hopplöst.

Dessutom är det motsträvigt att försöka om man själv anser att den som ber också bör ändra på delar av sig själv.

Är inte den personen beredd att förändra sig så tänker då inte jag heller förändra mig.

Det fungerar inte riktigt. Skulle alla tänka på detta sätt så skulle livspusslet aldrig gå ihop. Vissa pusselbitar är nödvändiga att förändra för att anpassa dem till att gå ihop med pusslet.

Ge och ta principen.

Om du träffar en partner som du anser har brister eller sidor som du inte riktigt uppskattar så måste du vara beredd på att göra en förändring hos dig själv för att få en förändring tillbaka. Ge och ta principen.

Men vänta inte in den andre. Det effektiva sättet är att ge först och börja. Men som sagt det är inte lätt.

Själv har jag ändrat på mig för att få Alex och mitt förhållande att fungera på bästa sätt. Jag har haft en del mindre bra sidor som varit nödvändiga att förändra. Vissa har varit lättare än andra att ändra på eller plocka bort helt.

Det är ett livspussel.

Hela tiden måste man vara beredd på att göra uppoffringar för att få saker att fungera.

Vissa gånger kommer det vara enklare. Andra gånger svårare.

Vissa gånger kommer man bli fruktansvärt trött på att man inte ser någon förändring. Andra gånger kommer man känna lättnad av att allt flyter på.

Kom ihåg.

Du kan INTE förändra någon annan. Utan enbart dig själv. En förändring måste komma från en själv för att motivation och vilja ska finnas.

Men genom att själv börja ökar chanserna till att andra människor också gör en del uppoffringar för att få allt att gå ihop emellan just er.

Kommentera

Stäng meny