Dela detta inlägg:

MITT FÖRFLUTNA. - ALLT FRÅN PSYKISK SJUKDOM, SUICID-FÖRSÖK OCH ALKOHOLMISSBRUK!

Augusti 2016. Ett år som vände hela min hälsa upp och ner och på bara på en sekund.

Visst! Jag visste att jag hade ett stort bagage med mig sedan min barn-ungdom men att det skulle påverka mig så hårt senare hade jag inte en aning om.

Men med det bagaget tillsammans med en tung separation 2016 nådde jag botten.

Jag hade drabbats av en depression och den skulle visa sig vara allt annat än lätt att ta sig ur.

Långtidssjukskrivning, terapisamtal och Antidepressiva läkemedel.

Jag gjorde allt jag kunde för att snabbt ta mig tillbaka. Men den enda känslan som fanns kring mina försök var att jag bara stod på samma ställe. Det var här saker blev värre. Jag började nu dränka mina känslor i alkohol.

Ja, man kan säga att jag också skapat ett missbruk. Inte den perfekta kombinationen med en svår depression och i samband med detta bestämde jag mig för att jag inte längre orkade leva med mig själv.

jag var inte värld att leva.

Med högpromille halt i blodet gjorde jag det som jag absolut inte trodde jag var kapabel till.

Jag begick ett suicid-försök men misslyckades tack vare min nuvarande blivande make.

Istället vart det psykiatrisk mottagning för missbrukare jag hamnade på. Det hade gått för långt och jag var så pass påverkad och vilsen i mig själv.

Detta visade sig vara vändningen i allt!

Jag började se med klarhet och fick ny kraft att fortsätta mot målet att bli lycklig, hitta tillbaka och leva det liv jag egentligen ville uppleva. Jag började nu förlåta mitt förflutna, mig själv och riktade in mig mot framtiden parallellt med hjälpen runt omkring.

Det har tagit lång tid.

Våren 2018 vart jag friskförklarad och mår bra, även om vägen fortfarande inte är rak. Utan går upp och ner. Jag kan fortfarande hamna i mörkret, men kan med min självkänsla och förflutna kontrollera mig själv och snabbt plocka upp mig igen när jag är på väg att falla ner i träsket.

Jag är idag också ”nykter-missbrukare” efter att ha använt alkohol som själv-medicinering. Både under depressionen och efteråt. Dessutom kan jag inte längre kontrollera mängden alkohol.

En konsekvens från min psykiska sjukdom och dåliga vänskap med alkoholen, men som jag dock är beredd att avstå.

Livet går före allt annat i denna värld! Kom ihåg detta!

Kommentera

Stäng meny