Dela detta inlägg:

FÄRDEN FRAMÅT, - DIN INDIVIDUELLA RESA BÖRJAR VID NOLL!

Instagram: Konstenattvaramanniska.se 


Du färdas hela tiden framåt.
Även de gånger då du själv tycker du tar ett eller två steg bakåt.

Från första stunden som du föds börjar din individuella resa. Allas ser olika ut och du kan inte byta ut det mot någons annan.

Ditt liv är ditt liv.
Det ända du kan göra är att anpassa dig efter hur saker och ting uppkommer längs din väg tills den dagen din existens upphör på denna jord. När det blir vet ingen, varken du eller någon annan.

Du färdas hela tiden framåt.
Det som hände igår är ett förflutet idag. Hur mycket du än vill skruva tillbaka tiden och förändra så kommer det aldrig gå. Det som händer imorgon är fortfarande en gåta som ingen kan svara på. Varken du eller någon annan.

Kanske får du reda på att du ska bli förälder, kanske mister du en nära familjemedlem. Livet består av många känslor och du vet aldrig vilken som kommer närvara. Mycket skratt och gråt kommer uppkomma, allt du kan göra är att hoppas på mer av det ena än det andra.

Du kommer stöta på motgångar under ditt liv.
Många av dem kommer väcka känslor av hopplöshet och förtvivlan. Känslan av att ge upp kommer infinna sig och du kommer tappa kraften till att fortsätta kämpa. Bli inte skrämd. Även om det för dig kommer bli tuffare att ta sig ur svackan jämfört med den som sitter bredvid.

Du färdas hela tiden framåt.
Även de gånger livet saktar in och du tycker du står och trampar på samma ställe utan att komma någonstans. Vissa kommer uppskatta detta andra kommer hata det. Vi är alla olika.

Ibland kommer färden gå så snabbt att du vill att den ska sakta in. Du kanske kommer tycka att ditt barnbarn utvecklas för fort eller att du inte fick tillräckligt med tid med dina morföräldrar innan de lämnar vår värld.

Kom därför ihåg att alltid njuta av vad livet har att erbjuda dig och ta vara på den tiden du får själv här på jorden men ta också var på den tiden du har tillsammans med dem du älskar. Värdera och prioritera.

Du färdas hela tiden framåt.
Det finns ingenting du kan göra åt detta. Varken stoppa eller sakta in det. Du kommer aldrig kunna förändra det som redan skett.

Men det du däremot kan göra är att påverka din framtid och rikta blicken framåt. Samt förbereda dig för eventuella motgångar och prövningar och lära dig njuta av vad livet har att erbjuda dig under resans gång.

Det kommer alltid finnas något att glädjas åt. Även de gånger då det inte känns så och livet suger.

Kanske har du en familj du älskar, en bästa kompis som du värderar högt eller ett husdjur som är ditt allt. Omringa dig av dessa. Ta hjälp utav dem om livet blir för tufft.

Avancera inte ditt liv. Utan njut och prioritera det och dem som får dig att må bra.
Men framförallt var inte för hård mot dig själv och fokusera inte på det som du inte kan förändra. Fokusera framåt.

Kommentera

Stäng meny