Dela detta inlägg:

ÅNGEST ÖVER ATT KOPPLA AV!


Ångest över att ta det lugnt?

Jag har kommer underfund med att min ångest som jag idag handskas med har en tendens till att uppkomma i samband med att jag inte gör någonting

.Så fort jag sätter mig eller lägger mig ner så börjar det krypa i händer och fötter.Snabbt där efter är ångesten på plats i kroppen och hela jag fylls med obehagliga och jobbiga känslor.Känslor som jag är fullt medveten om är helt ofarliga och som jag skapar genom att inte acceptera att slappna av.

Det är absolut inte så att jag anser mig ha förpliktelser till att utföra vissa saker i hemmet eller att jag har en massa annat som borde göras. För många gånger är dessa sedan tidigare redan avklarade.

Utan känslorna uppkommer i samband med att jag bestämmer mig för att ta en stunds avkoppling eller inte göra någonting alls.

Det kan vara tillfällen då jag sätter mig för att kolla en film eller tänker ta en gubbvila. Stunden då jag sätter eller lägger mig startar allt och jag känn ofta att jag behöver avbryta eller pilla med något för att klara av att vara still.

De gånger då jag fungerar och då ångesten inte träder fram är när jag arbetar eller håller mig sysselsatt.

Även nätterna botar ångesten. För även om det tar en tag innan jag somnar, så sover jag hela nätter utan avbrott. Utan sömntablett.

Dock är jag fortfarande väldigt trött när jag vaknar och inte alls så utvilad som jag själv skulle önska.

Det är svårt att säga om detta beror på situationen eller om det har med det varma vädret att göra. Det som dock inte är svårt att säga är att detta självklart inte är hållbart längre.

Men jag vet inte riktigt vad jag kan göra åt situationen.

Om någon av er har samma problem och har några tips så får ni mer än gärna berätta dem.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jag har samma problem som dig och vet ej vad man gör hoppas vi kan få några tips ?

    1. Hej Ingrid! Skönt att någon känner igen sig även om det är tråkigt att fler har samma problem.

      Jag har fått en del tips på Instagram, har du detta? Om du har så är du välkommen dit, sök där på Konstenattvaramanniska.se

Kommentera

Stäng meny