Dela detta inlägg:

MÄNNISKANS LIV ÄR VÄLDIGT RETUSCHERAT!

Är du en hejare på att jämföra ditt liv med andras? Sitter du gärna och drömmer dig bort om att ha någon annans "perfekta" liv? Är du allmänt trött på att kämpa dig fram, medans andra glider på en räkmacka?

Du är inte ensam.

Människan är generellt väldigt duktiga på att jämföra sina liv med andra människor. Även om man har mycket av det som andra har, tenderar dessa att försvinna ut i tomma intet. Man är totalt inriktad på alla andra, att man glömmer bort vad man själv faktiskt har. Men skrapar man lite på andras yta, så kommer man snabbt upptäcka en hel del likheter.

Ingen är perfekt! Vi är alla av samma skrot och korn. Vi har alla ett bagaget med oss, som sedan banar vår väg. Vissa har större förutsättningar till att köra denna bana rakt, medans andra åker av upprepande gånger innan målet är passerat.

Så att jämföra sitt liv med andras går inte att göra och är framförallt ingenting man bör göra. Vi är födda och skapta med helt olika förutsättningar här i livet och vårt liv formas utefter vad vi får vara med om.

Du kan absolut önska att du hade haft någon annans liv i förhoppningen om att det kanske skulle vara enklare att leva. Men du kommer fortfarande ha dina egna förutsättningar från ditt liv. Vilket kommer orsaka höga hinder och prövningar, kanske omöjliga att ta sig över.

Var istället mer tacksam över var du själv besitter, arbeta utefter detta och skapa dig ett liv som din själ klarar av att leva under, istället för att försöka dig på att leva ett liv som din hjärna gärna vill leva. Det kanske inte är ditt drömliv. Men det har trots allt formats utefter dig som människa och dina förutsättningar i livet. Allt som sker i ditt liv, kommer ske av en anledning och sker för att just du har de förutsättningar som krävs för att klara av dem.

Ingenting sker utan anledning, trots att man många gånger gärna vill tro detta. Något som är viktigt att komma ihåg till nästa gång du åker på ett hinder som känns både hopplöst och orättvist. Alla människor utsätts för ständiga prövningar längs vägen, även dem som du utåt sätt tycker har ett perfekt liv.

Människans liv är väldigt retuscherat.

Istället för att vara avundsjuk eller tycka att andra besitter ett liv som du gärna vill leva under, tänk på ovannämnda saker.

Lägg också på minnet att inte plocka upp så mycket av vad bilder på sociala medier och andra liknande saker säger. Människan idag bygger mer än gärna upp en fasad kring sig själv. Istället för att vara öppen och ärlig om hur man mår och har det i ens vardag.

Du kommer göra dig själv en stor tjänst om du gör detta. Den negativa tankespiralen som du har kring ditt liv kommer upphöra och du kommer lära dig att uppskatta dig själv mer. Vilket kommer leda till att du också kommer uppskatta det liv du lever. Trots dina hinder som du passerat, står inför just nu eller kommer möta framöver.

Du behöver inte alltid tycka om det som sker i ditt liv eller vad du får vara med om. Det är ändå en stor del i att lära sig att vara mer tacksam och ibland kommer vi behöva arbeta hårdare än andra gånger. Livet ser ut på detta sätt för alla, oavsett om det är kungen själv det rör sig om.

Så försök att bli mer tacksam för det du faktiskt själv har. Det finns alltid något att vara tacksam för. Oavsett hur tungt livet för stunden känns och känns detta omöjligt. Var tacksam för att du trots allt har ett liv.

Det finns så många andra i övriga länder som knappt har det. Men som ändå uppskattar det dem har och fortfarande har hopp och tacksamhet kring att dem lever.


>> [Instagram] <<

Detta inlägg har en kommentar

  1. Jättebra inlägg! Så lätt att man jämför sig med andra och ser ned på sig själv och sitt eget liv. Jag gjorde det bara för nån timme sen så gäller verkligen att säga åt sig själv på skarpen när det händer…

Kommentera

Stäng meny