Dela detta inlägg:

ATT NJUTA AV TYSTNAD ÄR EN KONST!

Stanna upp, gå in i dig själv och stäng helt av omvärlden. Låt ingen annan störa dig, va helt ensam. Låt telefon och dator vara, stäng gärna av dem eller sätt dem åtminstone på ljudlöst.

Vi lever i ett väldigt stökig och högljutt samhälle, något som människan inte riktigt tänker på förens tystanden infinner sig.

Varje dag omfattar mycket stress, ärenden och dialoger. Starten går redan från uppvaknandet på morgonen och fortsätter under hela dagen, för många tills dess att ögonen slocknar på kvällen.

Tystnaden idag, känns för många både läskigt och onaturligt. Enbart för att man inte ta vara på den eller prioritera den i ens vardag. Så fort den uppkommer försöker man snabbt fly undan den genom att aktivera sig med något annat.

Men saken är den, att tystnaden kan förändra ens liv till något mer hållbart och positivt. Om man bara ger den chansen och lär sig hantera den.

Tystnaden för mig är idag ett redskap att släppa tankar och fylla på ny energi för resterande timmar av dygnet. För mig är det skönt att vakna upp ensam vissa dagar om morgonen eller komma hem till ett tyst hem.

Dock har jag inte alltid uppskattat tystnad, den har varit extremt läskig och skrämmande. Men genom att utsätta mig för den, så har jag med tiden lärt mig uppskatta den.

Idag försöker jag att alltid ta en stund om dagen till att engagera mig i tystnaden. Låta kroppen fylla på energi och hjärnan koppla av, genom att låta onödiga tankar passera.

Det är inte alltid en lång stund som behövs, utan ibland är endast fem minuter tillräckligt.

Min utmaning till er framöver blir att utmana er själva med tystnaden. Stäng av telefonen, datorn och musiken. Tillåt ingen annan människa att samtala med dig på en liten stund och känn in tystnaden.

Du kommer tycka det är konstigt och läskigt i början. En hel del obehagliga känslor kan komma uppkomma och dina tankar kommer att sväva iväg långt. Det är helt ok. Huvudsaken är den att du tillåter dig själv att njuta av tystnaden och att du försöker.

Tystnaden är en konst. Men något som alla kan lära sig hantera och uppskatta.

Kommentera

Stäng meny