Dela detta inlägg:

VEM ÄR DU? - BORTSÄTT FRÅN DINA IDENTITETER?

Personligen är jag både fästman, husse och undersköterska. Ibland är jag också både patient, passagerare och kund.

Det som nämns här ovan, är identiteter som vid uppkomst automatiskt blivit delar av mig.

Efter reflektion väcks dock en fråga i mitt huvud; är dessa det som egentligen utgör mig som människa?

Om man tittar på dessa identiteter så är dem uppkomna av en anledning och beroende av något för att existera.

Jag är fästman för jag är förlovad med min pojkvän. Jag är husse för att jag har hund och jag är undersköterska för jag valt det yrket. Ibland är jag sjuk och behöver sjukvård, då blir jag patient. Ibland åker jag buss och då blir jag passagerare och ibland måste mat inhandlas och då blir jag kund.

Så vem är egentligen jag.
Fästman, Husse eller passagerare?

Att inte ha svaret och koll på vem man är, innebär att man riskerar att allt mer tappa sitt ”sanna jag”.
Samtidigt, som man skapar sig en omedveten osäkerhet som också blir hinder framöver.

För även om du har identiteter som har sin betydelse så är du mycket mer än dessa. Identiteterna är bara uppoffringar i ditt liv, val som du själv gjort för att forma ditt liv så som du själv vill ha det.

Detta är något som många av oss glömmer och som gör att man omedvetet skapar sig en självbild utefter de identiteter man besitter. Vilket i sin tur gör att man tappar det och kan orsaka sig själv skador framöver.

Föreställ dig själv att du varit i ett förhållande under större delen av ditt vuxna liv. Där du gjort uppoffringar i både dig själv och ditt liv för att få allt att fungera. En dag separerar ni och en del av dig försvinner, vilket orsakar att du nu ska stå på egna ben och som gör att du har svårt att nu veta vem du är.

Eller rättare sagt, du vet inte vem du är som singel och självständig vuxen utan partner.

Vad händer?

En rädsla och oro byggs upp, som sedan kan resultera i en psykisk ohälsa. Enbart för att man tillåtit sig att tappa sitt ”sanna jag” för någon annan. Istället för att fokusera på djupet av sig själv parallellt med de identiteter som byggs upp som biroller runt omkring under livets gång.

Därför bör man alltid, innan man ger sig in på äventyr där ens ”sanna jag” utsätts, hitta och vara trygg i sig själv. Sök din mening med livet och din betydelse. Hitta ditt inre jag och använd dig utav det.

Så vem är du?

Kommentera

Stäng meny