Dela detta inlägg:

PENGAR, KÄRLEK OCH ONÖDIGT TJAFS!

Människan vill gärna åt bägge delarna, en tät ekonomi men samtidigt få möjligheten att vara kär och älska någon annan. Tänk om man kunde få dessa två delar, livet skulle vara problemfritt, att bara kunna njuta av varandra och leva ett underbart liv tillsammans. Men livet fungerar inte på detta sätt, framförallt inte kärlek och kommer aldrig göra heller.

Kärleken är ovärderlig och kan inte köpas för pengar. Faktum är att den inte har någonting med pengar att göra, något som människan ibland verkar tro. Resultatet av denna misstro leder ofta till onödigt tafs, konsekvenser och ibland även separation.

Ekonomin har verkligen en stor makt i människans liv. Även om man plockar bort de nödvändiga ting som behövs för överlevnad, som bostad och föda.  Det är inte heller dessa faktorer som orsakar problemen i ett förhållande.

Utan det grundar sig i helt andra saker som ojämställdhet.

Att vara den som tjänar mindre sätter sina markeringar i ett förhållande. Det går inte osett förbi, dessutom påverkar detta det psykiska mer än vad som går föreställa. Men det kan också orsaka andra bekymmer, som är minst lika påfrestande. Bara en sån sak som att inte ha möjlighet att bjuda igen eller skämma bort sin partner på samma sätt som man själv blir, är tillräcklig för att man ska börja må dåligt.

Pengarna räcker inte till för detta när allt annat är betalt. Det kan också vara tvärtom.

För mycket pengar kan också skapa bekymmer för människan. Fel relation till pengar kan innebära konsekvenser. Prioriterar man dessutom dessa högre än annat så kan man riskera att bli ensam.

Pengar och kärlek går helt enkelt inte alltid så bra ihop och kärlek går inte köpa för pengar. Dem har sin plats på våra konton och inte våra hjärtan.

Människan måste lära sig är att tillsammans med sin partner, hitta en balans mellan varandra och pengar och inte låta ekonomin överta kontrollen.

Dessutom är det viktitgt att komma ihåg att utmaningar och problem som uppkommer är ämnad för att tas om hand tillsammans. Även de ekonomiska.  Lär man sig detta så kommer man  växa sig ännu starkare tillsammans och skilja på pengar och kärlek, samt hitta en bra och sund balans.

 

Kommentera

Stäng meny