Dela detta inlägg:

PERFEKTION EXISTERAR INTE!

Ingen är perfekt i denna värld. Hade perfektion funnits så hade världen inte sätt ut som den idag gör. Människor som påstår sig vara helt felfria ljuger inte bara för andra, utan även för sig själv.

Perfektion existerar inte.

Har aldrig gjort och kommer aldrig göra. Det är endast en illusion. En fantasi. Även diamanter har sina brister, om du tittar riktigt noga.

Människan kan dagligen försöka arbeta på att nå perfektion och lägga ner massor av tid för att nå dit. Men att göra detta är enbart slöseri med dyrbar tid som kunnat läggas på andra saker.

Människan måste inse att den inte existerar eller går att uppnå. Den enda perfektionen som kan definieras med just det ordet är våra brister som individ.

Insikt bör uppkomma kring att bristerna är helt ok att ha. Inte förens då kan man uppnå sina mål och en perfektion.

Det gör man igenom att först, som sagt komma till insikt med att ingen människa är perfekt och att perfektion inte existerar i denna värld.

När man gjort det, kan man gå vidare genom att försöka lära sig att sätta sitt egna ego åt sidan samt börja acceptera det faktum kring att man inte är perfekt och att man aldrig kommer bli det heller.

Steg två är svårt.
Då man gärna som människa vill se sig själv som perfekt. Man lägger gärna fokus på sina starka sidor och förnekar sina svaga sidor. För att slippa bemöta dessa. Även om hjärtat någonstans vet med sig att man har sina brister.

När man som människa lärt sig acceptera istället för att fly sina brister, det är då man kommer börja utvecklas som människa. Det är då man kan uppnå den perfektion det pratas om, även om just ordet perfekt inte existerar bland människan.

Jaga inte efter perfektion!

För då kan människan jaga i evigheter, utan fånga upp dina brister och omvandla dem till något bättre. Att jaga efter perfektion innebär också att man som människa riskerar att gå miste om annat betydelsefullt i livet.

Något som kan få en att känna sig som en riktig idiot som inte prioriterade annorlunda. Att man som individ inte insåg att det perfekta livet fanns mitt framför ögonen hela tiden och att lite brister inte är så farligt att ha.

Det är inget farligt att inte vara perfekt eller att ha brister. Alla har det och alla måste lära sig att acceptera detta.

Perfektion existerar inte.

Kommentera

Stäng meny