Dela detta inlägg:

MÖJLIGHETEN TILL EN ANDRA CHANS!

Även om människan strulat till det för sig själv genom fel beslut, handlingar eller om man förlorat någon nära så finns det alltid en andra chans. En möjlighet att komma igen och finna sin rätta väg. Ibland även fler chanser än så. Vare sig vi förtjänar det eller inte.

Människan är en levande varelse. En individ som ständigt kommer stöta på fel beslut och handlingar. Det hör till den mänskliga faktorn. Ingen är felfri och den som påstår sig vara detta ljuger med största sannolikhet.

Alla i denna värld har möjligheten till en andra chans. Att motbevisa för sig själv och sin omgivning att man kan komma igen. Det gäller bara att ta vara på detta tillfälle och inte låta sig stanna kvar i det som redan är gjort.

Det förflutna har skett, det går inte ändra på. Men morgondagen har alla möjligheter att bli bättre, bara man tillåter detta och jobbar sig dit. För man bestämmer själv sin framtid.

Konsekvenserna från tidigare, kommer dock alltid finnas kvar. Det är viktigt att komma ihåg. Man kan tex. ha sårat en annan människa och det går inte att spola tillbaka den tiden och få detta ogjort.

En andra chans innebär en förändring av det som komma skall. Genom att visa en bättre sida av sig själv, att man är ledsen för det som man orsakat, att man jobbar utifrån de förutsättningar man har framöver för och att man tagit lärdom av det förflutna. Att sträva efter en bättre morgondag.

Självklart hade man dock önskat att en andra chans också innebar att man fick tillbaka någon som gått förlorad. Genom dödsfall eller en förlorad kärlek.

Det önskar även jag. Hade det gått, så hade jag valt att ta tillbaka många i livet. Men verkligheten fungerar dessvärre inte så och inte en andra chans heller.

En andra chans innebär inte alltid att man kan få precis som man haft det eller önskade det.
Ibland måste man ge något för att få något. Livets hårda gång. En revansch innebär ibland en del sorg och tårar.

Saker inträffar för att man som individ själv skall komma starkare ur det, lyckas nå sin egna mål och nå sin mening som människa.

Om en förlust också är just det som håller kvar en i det förflutna och som får en att inte ta vara på andra chansen så bör man ändå tänka om och försöka ta vara på tillfället som erbjuds.

Alla får nämligen inte en andra chans. Hedra därför den som gått förlorad genom att ta chansen och fortsätt framåt och förändra morgondagen till något fint och minnesvärt.

Människan kan som sagt inte förändra det som redan skett. Utan försök släppa det förflutna och rikta fokuset mot det som går att förändra.

Bär med eventuella älskade som gått förlorad och ha dem i tankarna, genom de steg små steg som kommer tas. Gör denna resa tillsammans med dessa.

Låt dig själv inte gå miste om din andra chans, ta vara på den oavsett ditt förflutna. Förändra din morgondag, det är en utav de finaste möjligheterna vi kan ha som människa.

Kommentera

Stäng meny