Dela detta inlägg:

5 SAKER SOM LINDRAR ÅNGEST!

Detta brukar jag göra när mina dagar är sämre eller när ångest uppkommer. Mina fem främsta tips till er.

LYSSNAR PÅ MUSIK.

Jag brukar sätta på en låt som jag vet ger mig en bra känsla i vanliga fall. Sedan spelar jag den på repeat medans jag fokuserar på andningen.

LYSSNAR PÅ PODD.

Detta är något nytt jag börjat med. Men som visat sig vara ett väldigt bra verktyg för att motverka ångest.

Ida och Alex
En ny favoritpodd som jag verkligen rekommenderar är Ida Warg och Alexander Pärleros podd ”Sånt Är Livet.” 

DRICKER KAMOMILL-TE

Kamomill har en lugnande effekt mot ångest. Det har fungerat på mig när ångest uppkommit. Ännu större effekt får teet om jag samtidigt kollar på en favorit serie.

VILAR EN STUND

Ett bra, men inte alltid det lättaste verktyget. Men jag brukar faktiskt lägga mig en stund om dagarna om ångesten är allt för jobbig. För även om jag inte somnar, så får huvudet koppla av en sväng och det känns betydligt enklare att efteråt fortsätta med dagen.

ÄR KREATIV

Jag sätter mig ibland och skriver när ångesten kommer eller när jag mår lite sämre. Det får tankarna att fokusera på annat.

Detta var några tips som jag brukar använda mig av för tillfället. Dem kanske inte fungerar för alla, men jag rekommenderar att ni ändå testar. Framförallt om ni har slut på ideér. Dela gärna med er av era främsta tips också. Vill gärna höra dem.


Konstenattvaramanniska.se

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. jag tycker dina matstolar är ångestdämpande HALÅÅÅÅ snygga haha 🙂

    Ha en fin vecka 🙂 Kram Maria på Inredningsvis

  2. Jätte bra tips. När min ångest blir hemsk så går jag gärna en promenad, ringer min bror och pratar en stund, skriver ner mina tankar/känslor och lyssnar gärna på musik 🙂

Kommentera

Stäng meny