Dela detta inlägg:

VI KÄMPAR TILLSAMMANS, DU KOMMER ALDRIG BLI ENSAM!

Visst skulle det vara både lättsamt och underbart att öppet få höra att en annan person vet hur det kan kännas, att denna person själv gått igenom liknande händelser. Som man själv för stunden går igenom.

Det uppkommer ett konkret bevis om att man inte är ensam i känslorna. Utan att det faktiskt finns personer som känner likadant och som dessutom fortfarande finns vid liv.

Tänk vad skönt allt detta skulle kännas och att kunna få bevis på att det kan bli bättre. Att man ”bara” ska orka kämpa, härda ut stormen och att inte ge upp. Trots motgångar.

Jag vet hur det kan kännas.

Jag har gått igenom mycket av det du själv just nu går igenom. Även om mycket kan skilja sig så vet jag trots allt hur det skulle kunna kännas för just dig.

Jag vet hur det är att bära omkring på psykiska sjukdomar, hur det känns att stöta på motgång efter motgång och hur sugen man är på att avsluta sitt liv.

Jag har varit där. Det har varit många gånger som tanken om att ge upp infunnit sig och jag har handlat efter dessa tankar.

Men jag lever fortfarande. Jag kämpade på och är idag fri från min depression. När jag misslyckades så reste jag mig igen och tog nya tag. Även om det tog emot, tog mycket av min energi och gjorde ont.

För smärtan var bara tillfällig och den blev bättre med tiden. Parallellt med att jag själv blev starkare. För det är något vi alla blir under tiden vi arbetar på oss själva. Även om vi själva inte märker det just då.

Så nästa gång du mår dåligt och vill ge upp.

Läs och påminn dig själv om detta. Vägra ge upp och forstätt din kamp mot ett friskare liv. För du är inte ensam i kampen. Vi gör den tillsammans.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Har varit borta ett tag pga en låg period, men blir så glad av att läsa dina texter <3 Du är klok i dina tankar; för visst är det så att även om en depression är fruktansvärt tung, kommer den att ta slut en dag. Jag har själv gått genom många, har lärt mig att med tiden acceptera att min kroppskemi funkar så att jag har lätt för att hamna i låga perioder, men det starkaste verktyget jag har är insikten om att det inte kommer att vara lika jobbigt i all evighet. Att hitta de saker i vardagen som gör det lättare att kryssa genom sin ångest (som du tog upp i en annan text här) Massa kramar till dig, nu ska jag läsa i kapp 🙂

Kommentera

Stäng meny