Dela detta inlägg:

UTSEENDET FALLERAR OCH GARDEROBEN BYTS UT!

Tidigare innan min depression var jag väldigt mån om mitt yttre, vad jag tog på mig och hur jag såg ut till vardags. Att lämna hemmet i mjukisar var ingenting som kom på frågan. Utan det var alltid en process för mig att hitta den perfekta looken om dagarna.

Mina nära och kära vart garanterat många gånger frustrerade på vilken tid jag många gånger tog, medans dom själva stod klara och väntade på mig.

"Bland folk ska man se anständig ut"

Men så kom depressionen, saker som tidigare vart en stor del av mig, föll som höstblad. Den perfekta looken, kläder, stil och utseende fanns inte längre i min vardag. Jag orkade inte längre att bry mig om hur jag såg ut.

Skägget och hår växte långt.
Skjortor och jeans byttes ut mot en sliten T-shirt och mjukisbyxor. Det fanns inget intresse av att försöka se snygg ut, vem skulle jag se snygg ut för?

Jag hade precis blivit lämnad av min dåvarande kärlek och var inte alls intresserad av att dejta.

De enda personerna som såg mig om dagarna var mina nära och kära och dom brydde sig väl inte om hur jag såg ut eller gick klädd?

Nej, dagligen gick jag i mina traskläder, de kunde gå dagar innan jag orkade mig in i duschen och veckor innan jag ansåg mig vara nödvändig en klippning.

Jag vet att jag inte är ensam om denna del, utan att ni är många andra som garanterat känner igen er i texten.

När man drabbas av en psykisk sjukdom faller mycket bort ur ens vardag, saker som hygien och utseende.

Jag vill informera er om att det inte är något fel i det, utan att det är helt acceptabelt, känn aldrig någon press på att du ska behöva klä upp dig om du inte själv har energi och lust till det. Det är ett val du väljer själv.

Men de få gångerna som jag under min sjukdom, ändå försökte klä upp mig lite resulterade i att jag kände mig lite bättre så testa det du också, ett litet Fredagstips från mig till er.

Med detta sagt så ska jag snart göra mig i ordning för att åka in till stan för att träffa en mycket betydelsefull person på lunch.

Så idag tänker jag byta ut mjukisar mot denna jeanslook, men känner jag mig rätt så åker mjukisarna på när jag väl kommer hem igen.

Jag vill önska er alla en trevlig Fredag och en helt fantastisk helg, kram!

Kommentera

Stäng meny