Dela detta inlägg:

ATT VARA SVENSK HOMOSEXUELL ÄR ETT PRIVILEGIUM!

Vi lever i en värld som har mängder av olika åsikter och syner på oss homosexuella och ordet homosexuell. Alla dessa människor sätter oss gärna i ett speciellt fack. Enbart för att vi tenderar till att sticka ut från normaliteten. Men beroende på vart man råkar bli född så har vissa av oss det tuffare än andra att leva sina liv i harmoni.

För bara någon dag sedan läste jag en text på Qx. Texten fick mig verkligen att förstå hur pass mycket vår värld egentligen har kvar att arbeta på. Men också hur illa bemött homosexuella fortfarande blir av andra människor. Grundat på attraktion till samma kön och inte personlighet.

Texterna handlade om hur två ryska killar hade lyckats överlista lagen om samkönat äktenskap, hur deras land tagit emot denna information och hur dem efter detta vart tvungna att fly sina liv för att inte riskera att bli dödade. Jag tänker inte gå in så mycket mer om denna handling här, utan hänvisar er istället vidare till artiklarna om ni vill läsa mer om detta.

Här kan ni hitta första  >>KLICK<< 

Här kan ni läsa andra >>KLICK<<

Att Ryssland har denna skeva och idiotiska syn är inte något nytt för någon av oss. Framförallt inte sedan Putin tog över rodret. Personligen tycker jag detta är väldigt sorgligt, att behöva se på hur andra, säkert helt underbara homosexuella torteras på detta brutala sätt och inte får möjligheten att vara sig själva och öppet älska sin partner. Det gör riktigt ont i mitt hjärta! Jag önskar så att man som svensk homosexuell kunde göra något för att förändra detta.

Tänk om dem skulle ha möjligheten att komma till Sverige. Då skulle dessa personer åtminstone kunna leva som sig själva och inte behöva fly för att bli dödade eller torterade.

För även om homosexuella i vårt land inte heller alltid har det lätt och inte har samma rättigheter att leva våra liv som heterosexuella, så har vi det trots allt betydligt bättre än vad många andra har i ett land som Ryssland.

Vi behöver inte fly våra liv, bara för att vi råka födas homosexuell och inte attraheras av det motsatta könet. Visst händer det att homosexuella, framförallt män blir misshandlade och nedslagna och det är självklart tragiskt och helt oacceptabelt. Något som Sverige verkligen måste fortsätta arbeta på för att motverka. Dock får vi inte glömma vid dessa tillfällen att vi fortfarande har lagen på vår sida. Vi riskerar inte att bli dödade eller torterade. Utan många gånger har svenska homosexuella rättvisan på sina sida.

Det är väldigt lätt att stirra sig blind på det saker vi inte fortfarande har befogenhet till, jag har själv gjort det många gånger. Men det får inte glömmas att vi homosexuella trots allt har en hel del fördelar med att leva i Sverige. Även om det uppenbarligen fortfarande råder en del förutfattade meningar och fördomar.

Vi kan leva öppet som homosexuella, vi kan leva ett öppet homosexuellt förhållande, vi kan ingå äktenskap, vi har möjligheten att skaffa barn, vi har samma möjligheten till ett välbetalt arbete och vi riskerar som sagt inte livet varje sekund av våra liv.

Så att vara svensk homosexuell skulle jag ändå vilja se som ett privilegium.

Detta är något som vi definitivt bör bli bättre på att se och uppskatta. Istället för att haka upp oss på det som inte är lika bra i vårt land. För vi, svenska homosexuella ska verkligen vara tacksamma för att vi lever i ett land som Sverige och inte har Putin som president. Vi måste sluta vara så "svenska" och fokusera på det vi har, istället för det vi inte har. . . Ännu!
Vi bör supporta de homosexuella som varje dag kämpar för sin rätt till att vara sig själva, älska vem dem vill och till ett fridfullt liv.


Vill ni ha mer av mig, Carl-Robin så finns jag både på Facebook och Instagram.

Detta inlägg har en kommentar

  1. Starkt inlägg!! ✨
    Det är fullkomligt galet att någon ska behöva bli straffad för något så vackert som kärlek. Det övergår mitt förstånd.

Kommentera

Stäng meny