Dela detta inlägg:

HÄNG MED IN BÖCKERNAS VÄRLD!

Böcker är verkligen ett bra sätt att avleda ångest och andra obehagliga känslor. Men det krävs dock att det är intressanta och läsvärda böcker, som snabbt fångar ens fokus.

Personligen älskar jag att läsa självbiografier, böcker som man själv kan associera sig till. Därför tänker jag nu dela med mig av några av mina favoritböcker. Som jag verkligen kan rekommendera er andra att läsa.

 1. Min superkraft, - Viktor Frisk
  I boken berättar Viktor Frisk öppet om sitt liv från skoltid till nutid och hur han lärt sig att se sin ADHD som en superkraft istället för ett hinder. Detta var verkligen en bok som jag såg fram emot att läsa när jag fick höra att han skulle släppa den.
 2. Ibland mår jag inte så bra, - Therese Lindgren
  På ett helt fantastiskt sätt berättar denna kvinna hur det är att leva med psykisk ohälsa och panik ångestattacker, med fokus på sina egna erfarenheter. Hon sprider även kunskap om ämnet och att alla någon gång i sitt liv kan drabbas av just psykisk ohälsa och att det inte är någonting att skämmas över. Jag älskar verkligen Therese, för mig är hon en stor inspiration och denna bok var helt fantastik att läsa. Läs den verkligen om du inte redan har gjort detta.
 3. Bananflugornas herre, - Fredrik Eklund
  Denna bok har några år på nacken, men den är fortfarande en läsvärd bok om man gillar Mr. Eklund och vill veta mer om honom och hans tidigare liv från att känna sig utanför till att bli porrstjärna. Det var ganska nyligen som jag kom åt denna boken och den överraskade mig totalt skulle jag vilja påstå.
 4. Pojken som kallades det, - Dave Pelzer
  Boken handlar om hur Dave som barn fick utstå regelbunden misshandel från sin psykisk sjuke moder och hur han successivt allt mer isoleras från övriga familjemedlemmar. Hans uppväxt är mycket tragisk, men han lyckas ändå ta sig upp igen och finna meningsfullheten och tryggheten i livet. Denna bok läste jag första gången som femtonåring. Det var mycket tårar som kom under många tillfällen, en väldigt gripande men dock läsvärd bok.
 5. Aldrig ensam, - Charlie Eriksson
  En naken och ärlig bok där grundaren bakom aldrig ensam, Charlie Eriksson öppet berättar om sitt liv med psykisk ohälsa, självmordsförsök och hur hans föräldrar fick ett samtal om att hans son eventuellt inte kommer överleva. En klockren bok att läsa och passar alla åldrar. Man får otroligt bra med kunskap om just psykisk ohälsa. Köp den idag!

Har du några favoritböcker som du rekommenderar att man ska läsa. Kommentera gärna här nedan och dela med dig av dina favoriter.

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Tack för bra boktips! ✨

  Jag kan rekommendera boken “Prestationsprinsessan : min revolt mot duktigheten”, skriven av Cajsa Tengblad.

  1. Tack! Den ska jag kika närmre på 🙏🏻😊

Kommentera

Stäng meny