Dela detta inlägg:

Livet som "Annorlunda"

För någon dag sedan kom jag åt en riktig bra text skriven av min fästman Alex. I vanliga fall brukar dessa texter komma ut som Fredagsgästs-inlägg. Men jag beslöt mig för att denna gången publicera detta ändå, trots veckodag och att det nu egentligen är dags för ett juluppehåll. Jag kunde helt enkelt inte hålla mig och om ni läser texten själva så tror jag att ni kan förstå varför själva.


Jag har aldrig riktigt förstått detta med att om man är annorlunda eller om man sticker ut ifrån mängden så blir det någon form av känsla att man ska skämmas för det och i Sverige speciellt så har det blivit något som har en negativ betoning på att "STICKA UT", det är alltså fel att sticka ut eller vara annorlunda.
Jag har aldrig förstått varför det är så just i Sverige, när började det och hur uppkom det?vi kanske skyller på Jantelagen men det är väl ändå vi som väljer att ta till den "lagen" eller har jag fel?

Det är klart jag känner att samhället har tagit steg mot framgång i att tillåta individer leva sitt liv som dom önskar men smutskastningen so,m sker bakom ryggen på dess individer finns fortfarande kvar.

Jag har alltid varit annorlunda...

Kanske har det att göra med att jag är överambitiös, jag har stora drömmar som jag gärna drömmer mig bort i, jag är glad och älskar att sprida glädje, kanske har jag helt enkelt lite för mycket personlighet?

NEJ. jag har alltid varit annorlunda för att jag är homosexuell!! eller snarare detta är vad samhället vill att jag ska tycka och tro. Jag blir annorlunda behandlad för att jag är gay. Jag är äckligt för vissa, jag är "för mycket" för andra och sedan har jag människor som finns runt omkring mig som har insett det där med att bara för att man är homosexuell så betyder inte det att man får en ny personlighet eller blir en ny människa, så när man säger till någon "DIN JÄVLA BÖG JÄVEL!" så bör det inte ha en större inverkan än om man skulle säga " DIN JÄVLA HETEROJÄVEL!"

Men av någon anledning så gör det ont att höra att min läggning används i ett negativt syfte när jag själv som individ är en väldigt snäll person och JAG är inte min läggning jag är så mycket mer än det. men kan tillägga att min läggning är inget som jag själv har påverkat utan har alltid varit homosexuell och i mina unga år så försökte jag pressa mig till att vara "Heterosexuell" bara för att passa in i den normen och för jag hoppades att jag inte var homosexuell.

Det finns väldigt många som säger att man väljer att vara homosexuell, Det enda svar jag har till dessa är att om jag hade fått välja så hade jag faktiskt inte valt att vara en homosexuell kille ifrån Småstaden Kiruna, mitt liv hade vart så mycket lättare när jag var yngre om jag bara varit straight.
Sedan Jag vet inte helt vad dom tänker som säger att man väljer att vara homosexuell, FÖR ABSOLUT jag vill gärna bli mobbad, jagad på gatorna, bli spottad på, nedslagen, inte kunna hålla den jag älskar i handen på gatorna p.g.a rädsla och vill bli förnedrad så mycket mer än att vara lycklig och avslappnad (notera sarkasmen).

Sedan så om jag valde att vara homosexuell när valde du att vara heterosexuell brukar jag ge som svar också!

Alla har sina egna historier och idag så är det inte lätt men det kan uppfattas på dom yngre att det är lättare "KOMMA UT" som homosexuell idag än vad det varit Mycket tror jag är för att dom yngre idag är mer utvecklade/smartare som människor än vad dom var på min tid och då snackar vi om lite över 10 år sedan.

Men sedan hör man dom hemska historierna om unga pojkar eller flickor som blir utkastade ifrån sitt hem pg a deras läggning.
Jag har själv träffat människor som hatar mig enbart för att jag är homosexuell, som att min läggning helt plötsligt tagit över hela min personlighet och jag har blivit en ond demon! För mig så blir detta direkt extremt intressant och jag blir fundersam över hur intelligent personen i fråga egentligen är.

Jag skulle kanske säga att man önskar att världen är på väg mot en mer accepterande värld som är med förstående och bättre, men det jag ser, hör och fått uppleva på senaste visar motsatsen, det är blivit ännu mer accepterat hat som sprids och sprids så mycket snabbare och lättare bara för att social media är en sådan stor grej som det är idag.

Sedan så har man sluta skämmas för sitt dåliga beteende, Och detta kanske kommer ifrån att man ska tillåta alla få vara precis som dom är men om man känner att man kan behandla alla precis som man vill utan konsekvenser för sitt beteende så känns det som att något inte står helt rätt till, men det är den verkligheten vi lever i idag.

För vad då Amerikas president kan ju mobba vem han vill utan att behöva ta konsekvenser för det, sparka på rullstolsbundna och grabba ta i kvinnors underliv precis som han vill utan några som helst konsekvenser, VAD skickar det ut för signaler till dagens unga egentligen? Och för er som inte vet så finns koncentrationsläger för homosexuella i Tjetjenien WTF säger jag till det!!!

Om vi trodde att vi utvecklats så ser vi här hur vi backar i utvecklingen, denna gång är det inte judar utan homosexuella istället.

Människan har verkligen inte lärt sig av historian där känner jag.

Men vet ni vad? Helt ärligt så gör detta att jag vill skrika från bergtopparna att jag är gay, Detta är inget konstigt och homosexualitet har alltid funnits och påtalats en massa i historien som en normal grej, SÅ jaa jag är gay och kommer tala och stå upp för homosexuellas rättigheter hela mitt liv men jag är mer än så jag är en människa i första hand och jag står ännu mer upp för dom mänskliga-rättigheterna. Det är inte okej hur människor behandlar varandra idag och jag gör det jag kan för att utbilda människorna runt omkring mig för att vi tillsammans ska skapa en bättre grund för dom kommande generationerna.

SÅ om det gör mig annorlunda i dagens samhälle så är jag MER än gärna ANNORLUNDA och kommer fortsätta leva mitt Liv som annorlunda!

Massa kärlek till er

/Alex

Kommentera

Stäng meny