Dela detta inlägg:

Vill du ge ditt barn årets julklapp? - Gör ditt barn sjuk.

Vintern har kommit till vårt land. En årstid som bjuder på snö och ett mörker. Ett mörker som gör det möjligt för människan att tända lite extra ljuslyktor i sina hem. Allt för att uppnå den maximala mysiga känslan i vintermörkret.

Vintertid innebär också att julen närmar sig ännu en gång och att årets julskinka ska griljeras och fixas i ordning inför julbordet. Även annan julmat ska inhandlas inför den stora dagen. Men framförallt så ska årets julklappar till barnen fixas. För julen är ändå barnens dag och absoluta favorit högtid?
Vilket gör att man som förälder vill ge sitt barn den allra bästa julklappen.

Att komma på årets julklapp till sitt barn är inte alltid det enklaste. Oftast är barnens önskelista täckt av olika prylar som kostar en förmögenhet. Har barnen ingen önskelista så riskerar dem att istället kanske få klappar med ett innehåll som föräldrarna gläds mer utav än barnen. Men nu tänkte jag komma med en otroligt uppskattat tips som gör att många av er föräldrar kan andas ut.

Tänk dig att ditt barn vaknar upp en morgon med en snorig näsa och hosta, men där du som förälder ändå anser att din son eller dotter är i sitt vanliga essä och inte alls tenderar till att besväras av symtomen.

Du andas ut och känner dig genast rikare än tidigare. Du slapp vara hemma för VAB. Istället klär du ditt barn och gör er båda redo för en vanlig vardag innehållande både förskola och arbete.

Väl framme vid förskolan lämnar du av ditt barn bland andra lika snoriga och hostiga barn. Vars föräldrar också lyckligt tagit sig vidare till arbetet och kommit undan en VAB-dag. Du pussar och kramar ditt barn hejdå innan du skyndar dig vidare för att komma i tid till ditt arbete.

På eftermiddagen när det är dags att hämta ditt barn igen så hinner ni inte mer än att komma hem innan du upptäcker att ditt barn inte är lika pigg jämfört med i morse. Du bäddar ner barnet i soffan tillsammans med favorit filmen och håller tummarna för att allt ska vända inom det närmsta dygnet. För du har varken råd eller lust att tillåta ditt barn att ligga sjuk över julen.

När kvällen nalkas och ingen förändring mot det bättre tenderar till att ske, så väcks oroskänslorna. Kanske är det helt enkelt så att ditt barnet är i behov av mer hjälp än den du själv kan erbjuda. I all hast tar du ett beslut om att åka in med ditt barn. För som förälder gör man allt för att ens barn ska må bra och vara frisk.

Inne på akuten möts du av vårdpersonal som välkomnar dig och ställer frågor om bakomliggande orsak till ert besök denna kväll och hur länge symtomen har pågått hos ert barn. Du besvarar frågorna medans kontroller tas på ditt barn. Sköterskan konstaterar snabbt att kontrollerna ser bra ut och att barnet inte har någon feber.

Personalen har helt enkelt svårt att förstå anledningen till ert fina besök denna vardagskväll. Men ber er vänligt att sätta er ner i väntrummet, invänta läkare och eran tur. Ett väntrum som dels fylls av andra sjuka barn. Men också mängder av baciller och virus som direkt sätter klorna i ditt barn. Medans ni sitter ner och väntar på läkaren.

Efter några timmars väntan denna kväll och en mindre samarbetsvillig unge så blir det äntligen er tur att få komma in och träffa doktorn. Ett relativt snabbt besök jämfört med väntan som resulterar i att ni får sätta er i bilen igen och åka hem med rådet att bara ta det lugnt och vila.

Ett råd som för många föräldrar innebär en stor besvikelse, då man hoppats på att läkaren enkelt ska kunna bota sitt barn.

Två dagar efter akutbesöket så har den stora dagen äntligen anlänt. En dag som ditt barn i vanliga fall brukar älska, men inte detta år. Julafton i år spenderar ditt barn i sängen tillsammans med en jobbig hög feber, snorig nästa och en värkande hals. Ditt barn har blivit riktigt sjuk och orkar inte med någonting som har med julafton och göra. Något som hon eller han har dig som förälder att tacka för. Du har gett ditt barn årets julklapp, du har gjort ditt barn sjuk. En mycket billig julklapp som inte kostat speciellt många kronor.

För vad är inte roligare än att ha ett sjukt barn liggandes hemma på julafton? Dessutom behöver inte du som förälder fokusera på något som har med julen att göra. För ett sjukt barn har ändå ingen ork till att öppna julklappar och kommer inte heller glädjas åt presenterna på samma sätt. Barnet kommer fokusera på sjukdomen och att bli frisk. En helt enkelt perfekt julklapp som han eller hon inte kommer glömma i första taget. Den är definitivt smidig att skaffa också. Allt som krävs är som sagt att ta med ditt barn till akuten.

För akuten innehar mängder av aggressiva baciller och virus som gärna sätter tänderna i små barn. Dessutom kan det gå väldigt fort också, vilket gör att det räcker med två-tre dagar. Så för att ge ditt barn sjukdom i julklapp så är min rekommendation att du infinner dig på akuten den 21 December.

På akuten är det också mycket lugnare än på stan bland julruschen. Har du tur så bjuder kanske vårdpersonalen dig även på en kaffe och en pepparkaka. Helt klart värt att ta med ditt "friska" barn till akuten dagarna innan julafton eller när läget inte är akut? Spontant kan jag känna att det finns så många andra roligare julklappar att ge sitt barn.

TÄNK TILL SOM FÖRÄLDER INNAN DU SLÄPPER MED DITT BARN IN TILL AKUTEN. ÄR HAN ELLER HON VERKLIGEN BEHOV AV SJUKVÅRD?

Kommentera

Stäng meny