Dela detta inlägg:

INFO | SKA DU VERKLIGEN TRÄFFA ETT SPÄDBARN?

ETT LITE ANNORLUNDA INLÄGG. MEN SOM ÄNDÅ PASSAR IN PÅ BLOGGENS INNEHÅLL I MITT TYCKE OCH DESSUTOM RÖR DETTA MINA VARDAG. Klicka på rubriken ovan för att läsa mer.

LYSTRING ALLA MEDMÄNNISKOR!
ETT VIKTIGT MEDDELANDE SOM ALLA BÖR TA TID ATT LÄSA IGENOM!

Att få tillökning i familjen är självklart alltid jättemysigt och underbart. Längtan är stor efter att få hålla i barnet för första gången och sniffa på den lilles huvud. Äntligen har det lilla miraklet kommit till världen. Men så dyker det upp som ett brev på posten. Dessutom majoriteten av gångerna väldigt oväntat.

SKA DU VERKLIGEN TRÄFFA ETT SPÄDBARN?

En familjemedlem i din egna familj har gått och blivit sjuk. Vilket innebär att epidemin nu dragit igång i ert hushåll. Vilket gör att ingen i ens familj kan eller ska träffa den nyfödda. För trots att sjukdomen enbart gäller en av dina familjemedlemmar eller dig själv. Så är ni alla smittobärare och har risken till att insjukna inom 2-3 dygn.

I ett sådant tillfälle spelar det ingen roll hur mycket ni duschar, använder handsprit eller byter kläder. Smittan finns i luften och på er ändå. Den försvinner inte för ens epidemin är över. Så är det bara, hur jobbigt det än kan låta. Men ni får snäll avvakta tills sjukdomstiden är över och när ni ser att ingen annan i familjen tenderar till att insjukna. Det ska gå minst EN fri dag i från sjukdomen. S.k. karensdag.

Men när det gäller bebisar tycker jag definitivt att det bör gå 2 karensdagar. Det ska vara en regel!
Att tänka något annat är i mitt tycke ren dumhet och idioti. Sånt gör mig bara förbannad och provocerad. För det handlar om ett spädbarn, som riskerar att bli extremt sjuk. Det räcker med vanliga mag- och tarmvirus eller en förkylning. Barnet kan få otroligt svåra komplikationer.

Många gånger innebär dessa tillfällen att man får åka till akuten, läggas in med dropp och liknande saker. Dessutom krävs ett enormt kämpande från barnets sida. Men självklart också från föräldrarna. I värsta fall kan detta också i slutändan kosta barnets liv och framtid.

Så tillåt inte dig själv att vara den personen som utsätter ett barn i denna risk. För du vill inte ha det på ditt samvete. Använd istället sunt förnuft och respektera föräldrarnas regler kring deras barnuppfostran och syn. Dem vill sitt barn väl!

MIN ERFARENHET.

Jag ser dagligen småbarn kämpa med sina sjukdomar. Barn som kommer in för GE* och RS*. Många gånger kämpar dem för sina liv och har det otroligt tufft. Det är hemskt att behöva se dem små stackarna lida och inte kunna byta plats med dem. Dessa två virus har en enormt stor smittorisk nu under vintertiden.

Men för att klargöra samt förtydliga en sista sak som många gånger ifrågasätts. Att arbeta inom sjukvården eller inom barnomsorg är inte desamma som att ha ett sjukt barn hemma. Även fast vi ibland måste ta hand om andras sjuka barn på arbetet. För i arbetet kommer du hem, slänger dina kläder i tvätten och duschar. Vilket gör att alla bakterier försvinner.

Dessutom tvättar du samt spritar händerna många gånger under dagen och före och efter kontakt med barnen. Inom sjukvården och många barnomsorger används dessutom förklädde och handskar.

Så hur gärna du än vill se dessa saker som samma sak, så är det dessvärre inte det. Men självklart krävs det sunt förnuft även från våran sida. Vet vi med oss att vi haft ett sjukt barn de närmsta dagarna så tycker jag absolut att man bör stanna hemma en extra dag eller två. För att säkerställa så att man inte sprider någon smitta.

Dessutom antar jag att man idag inom barnomsorgen skickar hem ett sjukt barn? Det måste ändå vara en självklarhet?

SLUTSTATUSEN.

Så med detta sagt så ber jag er alla vänligen men bestämt att låta de små barnen vara tills dess att smittorisken är över. Jag ber er också att alltid respektera andra föräldrars regler och riktlinjer. Utan tjafs och diskussion. För det är dem som är barnets föräldrar. Inte ni!

Så nu skärper vi till oss och använder oss av hjärnan. Det är vårt ansvar att se till att hålla barn friska.

SKA VI SÄGA SÅ? FÖR JAG TROR INGEN AV OSS VILL VARA ANLEDNINGEN TILL ATT ETT BARN HAMNAR I SAMMA SITS SOM PÅ BILDEN? ELLER?

Kommentera

Stäng meny