Dela detta inlägg:

SVERIGE | VI ÄR ALLA MÄNNISKOR.

Sverige, Sverige, Sverige.
Tänk om och gör rätt. För vi orsaker en stor psykisk ohälsa i landet gentemot varandra. Vi begår dagligen övergrepp och mord på människor. Ingen är oskyldig, utan alla är en del av detta. Vad hände egentligen med människans lika värde?

Detta inlägg kommer inte enbart rikta sig mot männen eller kvinnorna i vårt samhälle. Utan istället kommer jag rikta mig mot oss alla. Man som kvinna. Homosexuell som heterosexuell. Snopp som snippa. Även till icke binära personer.

Jag är otroligt trött på allt hat som Sverige öser mot varandra. Trött på hur heterosexuella människor kränker personer som råkar vara av annan sexuell läggning. Jag är trött på hur svenska människor kränker andra människor med annan etnicitet eller religion. Trött på hur männen kritiserar och kränker kvinnor och hur kvinnor kränker och kritiserar männen.

Ja. Jag är trött på att behöva leva i detta samhälle där människor inte kan respektera varandra. Att behöva leva i ett samhälle som orsakar människan en psykisk ohälsa, som ibland kan komma kosta någons liv. Människan gör inget annat en begår övergrepp och mord på varandra. Detta sker dagligen.

Jag förstår inte varför människor inte bara kan börja jobba som ett team. Ett team utanför allt som har med politik, kön, sexuell läggning, etnicitet och religion att göra. För nu har det faktiskt börjat gå för långt. Förstår ni inte detta själva?
Rasism, normer och feminism har blivit något farligt.

Vart är människans lika värde och hur har världen blivit såhär?

En fundering som jag personligen har är vem som egentligen kommit på detta med normer. För det måste finnas en tydlig tanke bakom den. Eftersom människan fortfarande har så svårt att gå i från allt som har med dessa att göra. Jag undrar om det överhuvudtaget finns någon människa som har ett bra svar på detta.

Kom inte och säg att normerna skapats i syfte för att människan ska ha något att förhålla sig till eller att ha något att gå efter. Det köper jag inte, för hur tycker ni själva att det har gått om vi kollar på vart vi står idag?
Normen är ingenting annat än skräp som människan skapat och utvecklat genom århundraden. Ett korkat beslut, men som passar bra in på hur vi människor framställer oss själva idag.

Politik och det som rör olika sidor.

Något som är jättebra att det finns. Men är det bara jag som börjar tycka att det spårat ut och blivit någon maktkamp mellan människor och de olika sidorna som man står på.

För människan är väldigt snabb med att gå till attack mot en annan människa så fort det råder delade meningar. Det hävs ur kommentarer som ingen människa ska behöva ta emot, bara för att man yttrar sin mening med något.

Att man som människa går till attack mot en annan människa vid ett sådant tillfälle resulterar inte i att vi får ett mer jämställt samhälle. Snarare tvärtom, det får en motsatt effekt och häver utvecklingen. Detta kommer det göra fram till dess att människan slutar fokusera på allt som skiljer människan från varandra.

Jämställdhet kommer inte uppkomma för ens.

 1. människan lärt sig att acceptera varandras åsikter, yttranden, meningar, värderingar och bakgrunder.
 2. Människan lär sig samarbeta utanför alla de nämnda ramarna. Det är då man kan lösa många av de problem som det idag råder delade meningar om.
 3. Männen slutar leka macho, för den biten finns inte egentligen och föräldrar måste sluta uppfostra sina barn efter den påhittade machokulturen. För alla människor har känslor och svagheter, även männen.
 4. Människan kommer till insikt med att allt är självvalt. Många som står utanför den nedtryckta gruppen vill hjälpa till med att skapa en förändring. Men när dessa väljer att öppna upp och samtala kring ämnet så bemöts man direkt av mothugg. Mothugg om hur vidare man kränker andra eller att ens kunskap är bristfällig. När det i själva verket handlar om att hjälpa till, finnas som stöd och försöka få förstå.

Så den generella frågan jag nu ställer är om människan verkligen är villig att ta emot hjälp och stöd från andra utomstående. Om så är fallet så borde man lägga ner stridsyxan och börja fokusera på att lära ut kunskap till dem som vill visa sitt stöd och ge sin hjälp.

Men framförallt så kommer inte någon jämställdhet ske för ens man slutar attackera varandra. Vissa saker måste lyftas upp av samhället, trots att det ibland rör sig om en annan grupp eller ämne än den man själv tillhör. Det gör inte för att förminska, kränka eller ta fokus från någon annan. Utan för att alla är människor och för att den punkten också är viktig att lyfta fram. Detta görs för människans lika värde. Det är där fokuset borde varit för flera århundraden sedan. Resultatet skulle då blivit tvärtemot vad världen är idag.

Ingen är perfekt.

Jag vet absolut att jag inte är perfekt och att jag har min brister. Jag arbetar dagligen med att se världen med öppna ögonen och att inte se ner på någon annan människa. Ibland kan det vara svårt, för jag lik som många andra människor har en tro som är djupt rotad sen barnsben. Dock är jag villig att försöka förändra mig och önskar bara att alla andra människor också hade den viljan.

Så snälla människor, försök att ibland se bortom er egen tro och bortom det som rör; politik, kön, sexuell läggning, religion, etnicitet och andra liknande saker. Börja se människan som en människa.

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. När man var liten och gick förskolsklassen så sjöng man oftast en gammal klassiker med PÄR ” Alla är lika mycket värda” oavsett om man är tjock eller liten, svart eller vitt. Men när man har gått igenom 10års mobbning av olika raser… så undra man vart fan finns respekten!? Oavsett hur man har det hemma oss sin familj så ska man inte mobba andra. Idag är jag 20år och inse hur världen egentligen är! Jag respektera alla och tyvärr hatar/avskyr de män som har våldtagit mig. Jag var absolut inte lättklädd så jag vetitusan vad han såg i mig. Troligen makten som styr människan. Jag har bott i Sverige sen årtalet 1997 och vuxit upp med hat hit och dit. Och tyvärr lever med psykiskt trötthet för de männen som våldtog mig satte sår i mig. Men absolut finns det män som är hur snälla som helst. Men folk måste lärar sig att respektera varandra och beter sig som en människa i grund och botten!

  1. Tack för dina ord! Ja Pär kommer jag ihåg, jag sjöng bakom honom i en av hans skivor som barn. Så den låten vet jag verkligen vilken det är. Vilka minnen du väckte hos mig nu. Tack 🙂

   Men du har så rätt i det du skriver och dem som trakasserat dig och gjort övergrepp har du absolut ingen anledning att tycka om.

   Ja, folk måste lära sig respektera varandra. Kram på dig och ha en fin helg.

   Jag finns på instagram om du vill fortsätta prata: http://www.instagram.com/crobinlarsson

   Kram på dig!

 2. Instämmer till 110 % ❤ bra skrivet.
  Det finns för mycket hat i världen överhuvudtaget.

 3. Ja. Vet du.. Jag är också lika tröttsom dig. Jag är inte heller felfri men som du jobbar jag med att växa som människa. Jag är inte religiös men ibland kommer ett citat till mig från bibeln. (tror det är där ifrån) Det är lättare att se grand ett i den andres ögon än stocken i sitt eget.. Jag reflekterar att vi människor ofta gör så. Ibland blir jag så trött på hela systemet som normer för med sig. Helt enkelt skit trött. Men så kommer det dagar som den här då jag läser dina tankar och vet att vi är flera som tröttnar. Jag ser framstegen. Först och främst. I mig själv. Jag upptäcker människor där ute som jag bara sett ytan på. Ett möte som kan vara dagen höjdpunkt på Coop med människan utanför som sitter och tigger. Eller på bussen med alkoholister där människa kommer fram bakom ånger att av gårdagens fylla. Varje gång växer jag som människa i mötet med andra. Fuck normer!!!

Kommentera

Stäng meny