Dela detta inlägg:

All fokusering på att observera vad du förstunden känner.

Jag brukar vanligtvis bara lägga upp ett inlägg per dag under vardagarna men denna Tisdag tänkte jag bjuda på ett till för att jag verkligen vill dela med mig av detta supergrymma tips som jag fick upp ögonen för och som faktiskt fungerar i mitt tycke när det blir för mycket för en.
Personligen kämpar jag med ångestattacker och min depression men den funkar säkert under andra omständigheter också. Det är åtminstonde värt att testa och skulle den fungera mot det du själv kämpar med låt andra läsare få veta detta genom att kommentera. Men nu till tipset.
- När det uppkommer sådär överdrivet mycket känslor som är svåra att kontrollera och reglera. Som ibland gör att man inte riktigt orkar med att vara i sin kropp och känner att allt är hopplöst. 
- Sätt dig ner i soffan, på en stol eller lägg dig ner i sängen och känn in alla obehagliga känslor.
Vad känner du? Hur känner du? Varför känner du som du gör?
Håll dig till dessa tankar och fortsätt att känna in dina känslor en stund till. Gör ingenting annat, befinn dig bara i dig själv och låt inget annat större dig. Häng dig inte fast vid något. Gör detta under 5-10 minuter.
- När minuterna har gått så säger du högt för dig och dina känslor: 
Okej, nu har du fått din lilla stund för dagen känslor/ångest/ilska/frustration. Nu syns vi imorgon igen.
Sen reser du dig upp försiktigt och gör något helt annat. Det kan vara att du fixar med tvätten eller med disken eller att du tar dig upp på en promenad. 
Det kan låta jättefånigt och töntigt men det kommer faktiskt kunna hjälpa dig att bli av med det obehagliga för stunden och att du kan börja göra annat och känna en liten lättnad i kroppen. För det du gör i samband med denna övning är att du helt och hållet accepterar det du känner för stunden, utan att fly bort ifrån det eller trycker undan det. Du upplever det här och just nu.

Personligen brukar jag lägga mig i sängen.
 
 En bok som jag kan rekommendera skriven av
artisten Demi Lovato som är intressant att läsa
och bläddra i för att tänka på annat.
 
 

Kommentera

Stäng meny